יובש בעין בעקבות טיפול ברואקוטן

דיון מתוך פורום  בריאות העין

30/07/2018 | 23:24 | מאת: שירה

שלום ד״ר , אני בת 21, מטופלת ברואקוטן כבר 7 חודשים לאורך הטיפול סבלתי מיובש בעיניים והשתמשתי בטיפות ״ריפרש טירס״ ללא חומר משמר לפני שלושה ימים היובש החמיר וחשדתי שמדובר בדלקת וניגשתי לרופא עיינים - הוא שלל דלקת אבל אמר שסובלת מיובש ונתן לי טיפות סיסטיין באלנס שגרמו לי לרגישות וצריבה , חזרתי להשתמש בריפרש אך ללא הקלה ניכרת האם יש מקום להמשיך בטיפול של הריפרש?האם היובש הוא מצב הפיך במידה ואפסיק לקחת את הרואקוטן? שאלה אחרונה וחשובה - האם אתה ממליץ על טיפול הילו קומוד לטיפול ביובש בעיניים רגישות? תודה רבה , שירה.

שלום רב, טיפול בראקוטן ידוע כי מייבש את העיניים. יש להגביר את הטיפול בטיפות עיניים מסוג הילוקומוד כל שעתיים למשך שבוע. וג'ל סיסטיין לפני השינה בלילה. אחרי שבוע ניתן להוריד מינון ל4 פעמים ביום וג'ל לפני השינה. ניתן לרכישה ללא מרשם. במידה והטיפול לא עוזר יש לגשת לרופא המטפל לברור בהמשך טיפול בראקוטן. בברכה, צוות רשת עיניים.

מנהלי פורום בריאות העין