בצקת בפנים עקב דלקת והשפעתה על העין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

01/07/2018 | 07:25 | מאת: מריבל

לפני כשבוע החלה לי בצקת בפנים בשל דלקת שנוצרה באסור עקב מריחת תכשיר קוסמטי מסוים על עור הפנים. כתגובה לבצקת עין שמאל שלי נדחפה כלפי מעלה עם נטייה שמאלה ובגלל הדחיפה נראית יותר קטנה. כעת הבצקת כבר חלפה אך העין לא חזרה ב100 אחוז לקדמותה ..אני רואה שהיא עדיין נוטה כלפיי מעלה בניגוד לעין ימין שלי(לשוב לציין שהן היו שוות להפליא). השאלה שלי היא האם המצב יחזור לקדמותו או העין תשאר בתבנית החדשה שנוצרה לה ( נדחפה למעלה ונוטה מעט שמאלה). זה מאוד חשוב לי כי זה גורם לפניי להראות אי סימטריות. חשוב לציין כי בשתי העיניים אני רואה טוב

מריבל שלום, לפי תיאור הממצאים כנראה שהתפתחה אצלך דלקת אלרגית קשה באיזור הלחי והעפעף התחתון, עם בצקת הרקמות בצורה קיצונית, אשר התפתחה גם ברקמות רצפת הארובה והעפעף. חלה דחיקה של העין קלפי מעלה. הבצקת אמורה להיספג בהדרגה ולאט עם חלוף התהליך הדלקתי. במידה ולא משתפר יש לחזור לרופא המטפל ולבקש מיפוי של ארובות העיניים הכולל אולטראסאונד ןCT. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

24/08/2018 | 18:03 | מאת: מריבל

האם יכול להיווצר מצב של אנופטלמוס? ממה שתיארתי

במידה והדלקת מטופלת וחולפת, אם אין ממצאים אחרים אז סביר שהכל יחזור לקדמותו. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין