בת 3.6 צילינדר ב2 העיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/05/2018 | 18:25 | מאת: שירה

ביתי בת 3.6שנים ביצענו בדיקת ראיה כולל הרחבת אישונים נמצא צלינדר ב 2 העיניים עין ימין מספר 0.75 + צילינדר 2.25- ציר 180 עין שמאל מספר 0.50+ צילינדר 1.75- ציר 165 הלכתי לחוות דעת נוספת לאחר חודש וחצי עין ימין מספר 0.75+ צילינדר 1.25- ציר 7 ( שאת זה לא הבנתי) אין שמאל מספר 0.75+ צילינדר 0.75- ציר 180 המלצת הרופא הראשון היא להמתין חצי שנה ללא משקפיים לביקורת נוספת והרופא השני במיידי משקפיים שאלתי היא: האם חל שיפור בתוצאות? או שהתוצאות זהות או שיש החמרה? האם באמת עדיף להמתין לביקורת נוספת בעוד חצי שנה והאם זה עלול להחמיר את המצב או להרכיב במיידי משקפיים ממש חסרת אונים יותר מאשמח לעזרת מומחה נוסף. תודה

לרוב אין שינוי בצילינדר במהלך הזמן. אם המספרים לא גבוהים ויש סמטריה יחסית בין העיניים, רופא העיניים יכול להמליץ על מעקב ולהחליט על התאמת משקפיים רק במקרה ויש הפרעה בראיה. יש לגשת לרופא עיניים אשר מטפל בילדים ולבדוק את המספר המתאים ואת הצורך בהתאמת משקפיים. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

08/05/2018 | 21:29 | מאת: שירה

מאוד מודה לך דוקטור היקר על תשובתך המהירה..רק דבר אחד רציתי לדעת הייתי אצל 2 רופאים האחד המליץ על מעקב בעוד חצי שנה והשני משקפיים במיידי יש לציין שהילדה לא מתלוננת על קושי לא נתקלת בחפצים לא מתקרבת לדף או טלויזיה או מכווצת עיניים רואה דברים שאני בתור אחת עם ראיה 6/6 לא רואה כגון שערה על בלטה עם נקודות ועם כל זה הרופא השני אמר שהיא התרגלה לראות לא טוב וקצת מעוות סליחה (על התגובה הארוכה) אבל שוב האם להמתין חצי שנה לביקורת או משקפיים במידי?

מנהלי פורום בריאות העין