תוצאות OCT עצבי ראיה-האם תקין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

30/04/2018 | 11:55 | מאת: הגר

שלום רב יש לי פלטו איריס בשתי העניים ולחץ מטופל בקוסופט. תוצאות שדה ראייה תקינות-שדה תקין השוואה-יציב תוצאות OCT של עצבי הראייה: ימין-עובי RNFL בגדר הנורמה ממוצע נמדד 103 שמאל RNFL בגדר הנורמה ממוצע נמדד 95 השוואה- ללא הדקקות משמעותית מימין-עיבוי נזלי. אני בת 47 ומודאגת מכיוון שלא מבינה מה הכוונה עיבוי נזלי. נשמע מפחיד. אודה מאוד להסבר

יכולים להיות הבדלים בעובי הסיבים בין אנשים שונים, מה שחשוב הוא השוואה בין הבדיקות ואם אין שינוי אז המצב תקין. בפלאטו איריס יכולה להיות בעיה של לחצים תוך עיניים מוגברים ואם נוצר נזק אז נראה הדקקות, כלומר לא כמו במקרה שלך. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין