עכירות סאב קפסולרית בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/04/2018 | 13:06 | מאת: מיכאל

שלום רב, בן 46, מצב בריאותי תקין. מצאו לי לאחרונה בבדיקות תעסוקתיות עכירות סאב-קפסולרית פרה מרכזית מינימלית, עדינה, בעין ימין בלבד. עבדתי לפני כ-20 שנה בבית חולים עם קרינת רנטגן (רדיולוגיה) וכיום אני גם עובד עם קרינה מספר שעות מצומצם מאוד בשבוע. השאלה שלי אם יכול להיות שהתחלת הקטרקט הזה הוא מקרינה שנחשפתי לה לפני עשרים שנה ורק עכשיו זה מתבטא. האם אפשר לעצור את ההדרדרות או שברגע שהתחיל קטראקט, אי אפשר לעצור אותו וכל העדשה מתכערת (משמע הליך פרוגרסיבי). דרך אגב, האם גם העין השנייה תקבל את הקטראקט או שזה לא מחוייב?

שלום רב, אין לנו דרך לעזור לך באמצעות המחשב ללא ראייה של מצב עינייך בפועל יש לפנות לרופא המטפל בברכה, צוות רשת עיניים

מנהלי פורום בריאות העין