קרנית וקשתית דבוקות - סנכיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/04/2018 | 12:43 | מאת: עומר

בן 20 היה לי ציסטה בעין שהתגלתה במקרה בצבא כאשר ראו הרמה של הקשתית אחרי מעקב של מספר חודשים בUBM אולטראסאונד התברר שהציסטה גדלה ולכן הסירו אותה בניתוח קטן יחסית רק שמאז שהוציאו יש הידבקויות של הקשתית עם הקרנית. קיבלתי טיפות כדי להקל על ההידבקויות . הטיפות הן מרחיבות את האישון או מקטינות האישון?? אני פשוט לא זוכר מה הרופא אמר אם זה מרחיב או מכווץ?

לרוב נותנים איפות מרחיבות אישון כדי לנתק את ההידוקים. גם אם יש מספר הידוקים שלא מתנתקים, לרוב אין הם גורמים להפרעה.

מנהלי פורום בריאות העין