סינוור בנהיגה בשעות הלילה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/04/2018 | 23:55 | מאת: תמרה

שלום בת 64, סובלת מיובש בעיניים ומטפלת ב"ריפרש טירס" וזה בהחלט עוזר לי. יש לי משקפיים לקריאה ומשקפיים לטלוויזיה ולנהיגה. מנגד, אני לא יכולה לנהוג בלילה מכיוון שאורות המכוניות גורמים לי לסינוור. האורות מהפנסים של המכוניות נראים מטושטשים ומפושטים. רופא העיניים לא ראה בעיה בעיניים שלי ושלח אותי לאופטומטריסט שהציע פתרון עם עדשות צהובות שהזמין מארה"ב. לצערי, המשקפיים החדשים לא סייעו לי ורציתי לשאול האם ידוע פתרון כלשהו שיכול לאפשר לי לחזור ולנהוג בערב, בבטחה? תודה תמרה

במידה ואין שיפור אז הייתי ממליץ על בדיקת עיניים חוזרת לראות אם אין הפרעה בקרנית או עדשת העין הגורמת לסינוורים. בכבוד רב ד״ ר מיכאל היימס

10/04/2018 | 15:03 | מאת: תמרה

בתגובה לתשובתך, היום הייתי שוב אצל רופאת העיניים שעשתה לי בדיקה חוזרת ולא מצאה בעיה ברשתית ובקרנית. לדבריה ייתכן שהיובש בעיניים גורם לסינוור ואין שום פתרון לכך אלא לא לנהוג בלילה. האם זה סופי כל כך? האם בעידן הטכנולוגי המתקדם שלנו אין איזשהו אביזר שיכול לסייע לסנן את האורות? בברכה תמרה

אם קיים יובש אז ניתן לטפל בצורה אינטנסיבית ואז יש סיכוי לשיפור. לא ידוע לי על אמצעים אחרים לשיפור. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין