אטרופיה של ספינקטר האישון

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/02/2018 | 12:33 | מאת: לחוץ

שלום, לאחר אובאיטיס קדמית התגלו פגמי טרנסאילומינציה בכל ההיקף בשתי העיניים, עם אטרופיה של הספינקטר. האישונים תקועים בגודל בינוני. כן אטרופיה של הקשתית. מהן הסכנות במצב זה? האם מוביל לעיוורון? האם אטרופיה היא מצב מתקדם או סטטי? תודה רבה

שלום רב, הפגמים בקשתית והאטרופיה של הספינקטר והעובדה האישון איננו מגיב כל אלו סיבוכים של אוביאיטיס קדמית אשר קיימת זמן רב יחסית. אם מטפלים היטב ע"י סטרואידים בטיפות ויש איזון, אין סכנה לעיוורון. יש להיות במעקב לחץ תוך עיני אצל הרופא המטפל. בנוסף יש לבדוק האת מצב הרשתית אצל מומחה רשתית. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין