צלליות של דמויות בעין עיוורת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/02/2018 | 11:42 | מאת: בת של

אבי איבד את ראייתו בעין אחת לפני כשנתיים. לאחרונה מעיד על ראיית צלליות של דמויות שבהן מבחין לצידו/מאחוריו. האם זו תופעה מוכרת? אם כן, אשמח לקבל הסבר. אם לא, אשמח שתפנו אותי לכיוונים אפשריים אחרים הגורמים לתופעה. תודה מראש.

מומלץ על בדיקת רופא עיניים ובדיקת רופא נוירולוג. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

13/02/2018 | 19:49 | מאת: בת של

תודה. אפרט את הסיבה לפגיעה בעין: תסחיף בעורק הראשי של רשתית עין ימין. באופן מיידי הראייה בעין ימין פסקה לחלוטין. אחרי כשנתיים החלה תופעה של ראיית דמויות לא ממוקדות באזור הימין של שדה הראיה שבו קודם לא נראה דבר. האם זו תוצאה של פעילות/התאמה מוחית מסוימת?

מנהלי פורום בריאות העין