שטף דם בעפעפ - קרישת דם

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/02/2018 | 06:44 | מאת: סי

תודה לתשובתך פרופ' - ביקרתי אצל רופא עיניים אמר לעשות בדיקת קרישת דם ושזה יעבור כמו כן עשיתי בדיקת לקרישת דם יצא תקין עפ"י בדיקת רופא המשפחה. למה הכל תקין בבדיקות לחץ דם תקין 90 על 70 אני לא סובלת מלחץ דם גבוה ואכן כן כשהתעוררתי בבוקר צד ימין של העין העפעפ נפוח ובצבע סגול כרגע עובר ונעלם האם אולי שייך לסוכר שיצא לי 102 למרות שזה עדיין תקין הסוכר? תודה

שלום רב, ערך סוכר 102 הוא אמנם גבולי, אך עדיין לא מעיד על מחלת הסכרת. יש להתייעץ עם רופא העוסק במחלת הסכרת כמובן. לא נראה לי שיש קשר בין הצבע הסגול והנפיחות לבין רמת סוכר זו. אם יש שיפור בצבע ובנפיחות זה מעיד על דימום מקרי רקמתי והוא ילך ויעלם עם הזמן. (כל גוף וזמן ההחלמה שלו) במיוחד אם נתוני לחת הדם ותפקודי הקרישה תקינים. בברכה,פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין