שבר בארובת העין וטיסות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/01/2018 | 06:57 | מאת: לירן

שלום רב, אני כרגע בנופש באי קוסמוי שבתאילנד, אתמול קרתה לי תאונה שגרמה לשבר בחלק התחתון של ארובת העין. בנוסף, עקב קינוח האף נכנס לי אויר מתחת לעין ויש נפיחות. חמש דקות לאחר התאונה הפסיק הכאב לחלוטין. בבית חולים הודיעו לי שאסור לי לטוס שבועיים עד איחוי מלא של השבר. האם זה נכון?? תודה מראש

לירן שלום רב, העובדה כי נכנס אוויר מחתח לעין בזמן קינוח האף ונוצרה נפיחות מעידים על כך כי קיים שבר בקיר הארובה הנאזאלי(אפי) וכי יש מעבר בין חללי האף וארובת העין. עליך לעבור בדיקת CT של ארובות העיניים ומערות ה אף על מנת להאריך את גודל השבר ומיקומו+מעורבות שרירי העין ושומן הארובתי שבאיזור השבר. אם רקמות העין כולל שרירי העין לא כלואים בתוך השבר ואם אין עדות לזיהום במערות האף כולל חום סיסטמי אינני רואה סיבה המונעת טיסה. במטוס יש לחץ אוויר מאוזן ומווסת היטב ככל שידוע לי. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין