דלקת עיניים חוזרת לתינוקת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/01/2018 | 19:48 | מאת: אנה

שלום רב, לבת שלי בת שנה ושבעה כבר חודשיים 4 פעמים חוזרות דלקות עיניים . משתמשת בטוברקס בוקר ערב וסינטומיצין בערב . שאלה שלי האם ניתן להשתמש בטוברקס וסינטומיצין בתדירות גבוה כל כך ? ומה צריכה לבדוק ואצל מי למה יש דלקות עיניים שחוזרות כל הזמן . נשללה חסימה בצינור הדמעות . תודה

אנה שלום רב, אני ממליץ על הפסקת משחת הסינטומיצין. את טיפות הטוברקס גםכדאי להפסיק בעוד שבועיים ועבור בדיקה נוספת על מנת לוודא האם קיים רקע אלרגי לדלקות החוזרות. אם דלקת אלרגית היא אפשרות סבירה אפשר להתחיל טיפול בטיפות ט=אנטיאלרגיות מסוג OPTILOOT פעמיים ביום למשך חצי שנה רצופה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

26/01/2018 | 06:38 | מאת: אנה

בהמשך לתגובה הקודמת שלי . הפעם דלקת עיניים חמורה הופסק טיפול בטוברקס והוחלף לטיפות סילוקסן 3 פעמים ביום ודתאיצין גם 3 פעמים ביום . בנוסף משחת עיניים סינטומיצין . השאלה האם הטיפול השילוב הזה בסדר לבת שנה ושבעה חודשים . מציינת שרופא עיניים מומחה ראה אותה ונתן לה את זה . תודה

מנהלי פורום בריאות העין