פגיעה בראיה בגלל סוכרת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

11/01/2018 | 22:56 | מאת: כפיר

שלום אני בן 46 וסובל מטרום סוכרת. כ 117 וכ 7.2 הממוצע. הייתי גולש בפלאפון וקורא עיתונים. הייתי צריך לקחת גלוקומים פעמיים ביום כבר מלפני שנה וזילזלתי. לפני כשבוע החלטתי שאני מתחיל לנטול גלוקומין. נראה לי משון מה שהראיה נפגעה לי מהכדורים!!! פתאום אני חייב לשים משקפי קריאה מס 2.5 אם אני לא שם הכל מרוח ואני לא רואה. כמו כן מבט רגיל יש לי כאילו ראיה כפולה. נבדקתי עי רופא עיניים שבדק את העיניים ואמר שהכל תקין. הוא בדק גם עי טיפות הרחבת עיניים. א. האם יכול להיות שה תופעת לוואי? ב. האם זה בגלל שהסכרצ לא מאוזנת? אני ממש מוטרד אודה לתשובה

שלום רב, לתרופת הגלוקומין קיימות מספר תופעות לוואי, אך לא ידוע לי הקשר בין גלוקומין לבעיות חולשת מיקוד לקרוב והצורך במשקפי קריאה. התופעה הנ"ל יכולה להיות קשורה לחוסר איזון הסכרת ובעיקר לגילך. הראייה הכפולה קשורה ל2 גורמים: בעיית משקפיים או חולשת שרירי גלגלי העיניים הקשורה קרוב לוודאי במחלת הסכרת. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין