מה זה classification mrw בOCT

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/01/2018 | 11:09 | מאת: אודי

היי, עברתי היום בדיקת OCT בחשד לגלאוקומה בעין שמאל . (אין לי משקפיים או עדשות כלל, הכל בסדר אצלי 6/6 שדה ראיה תקין וIOP גבולי 20 ממ"כ ללא טיפול D\C 0.4 ) classification mrw יצא תקין לגמרי בגבולות הנורמה. אשמח לדעת מה זה בדיוק המדד הנ"ל- מבחינת המשמעות ? אך בclassification RNFLT שהבנתי שזה עובי השכבה, יש הדקקות גבולית בחלק הטמפורלי תחתון ( צבוע בצהוב ) והידקקות בטמפורלי העליון (צבוע באדום outside normal. ) האם העובדה ש classification mrw וRNFLT לא תקין לגמרי יכול לכוון לגלאוקומה או אחרת? בעין ימין - הכל תקין לגמרי הכל ירוק בגבולות הנורמה! אשמח לתשובה!

Oct היא עוד בדיקה שיחד עםמכלל הבדיקות האחרות עוזרת לנו להחליט על טיפול. לרוב אם יש בדיקה אחת שאינה תקינה אז יש צורך במעקב ולא מתחילים טיפול. יש לחזור עם כל הבדיקות לרופא מטפל כדי לשקול איך להתיחס לתוצאות.

מנהלי פורום בריאות העין