האם קאטארק עובר בתורשה ?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

27/11/2017 | 20:10 | מאת: שלום

שלום . 1.אשמח לדעת מה הסיכוי לבעיות חמורות שמשליכות על התיפקוד היומיומי אחרי 2 נתיחוי קטרקט בנערות ובגיל 19? 2.בכמה השכיחות שזה יעבור בתורשה לילדים?(מאחר והקטרקט היה מיילדות) בתודה מראש על התשובות .

שלום רב, לא צפויות בעיות חמורות לאחר ניתוח קטרקט דו צדדי בנער או נערה בגיל 18-19. היו8ת ומהלך הניתוח ובמהלך לאחר הניתוח זהים לכל ניתוח קטרקט במבוגר. ישנה רק בעיה של ראייה מקרוב לאחר ניתוח זה ויש לצפות שהנער יצטרך משקפי קרוב עקב חוסר הגמישות שך העדשה המושתלת. יש אפשרות להשתיל עדשה מולטיפוקלית רב מוקדית ואלי הדבר יפחית את הסיכוי למשקפי קריאה. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין