שאלה - הרפס ליד העין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/11/2017 | 16:54 | מאת: עידן

שלום וברכה, לפני כמה ימים הופיעו לי כמה פצעונים קטנים מתחת לעין ימין באזור מרזב הדמעות ללא גרד או כאב, כעבור שלושה ימים בביקור אצל רופא העור נאמר לי שזה הרפס. בעין עצמה לא הרגשתי משהו חריג. רופא העור אמר לי שזה יחלוף תוך כמה ימים ואפילו לא נתן לי משחה ואמר שלא צריך לעשות כלום. שאלתי היא: קראתי רבות ברשת על הרפס בעיניים, נבהלתי מאוד. ואני מבין שזה דבר רציני שדורש טיפול, האם יכול להיות שמה שהיה לי לא נחשב הרפס בעין אפילו שזה בסמוך לעין? האם במידה וזה היה הרפס בעין הייתי מרגיש את זה בוודאות? האם אני יכול לשכוח מהמקרה ולהמשיך הלאה או שעליי לגשת לרופא עיניים?

עידן שלום, אם עדיין הפצעים בעור העפעף קיימים, אכן משובר בנגעים של הרפס וירוס בעור העפעף. אני ממליץ בכל זאת על טיפול במשחת זובירקס 4 פעמים ביום למשך שבוע כדי שהדלקת לא תתפשט לעין עצמה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין