היפרדות רשתית ומה צפוי אחר כך

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/11/2017 | 10:01 | מאת: גיורא

שלום רב השבוע התחלתי לסבול מתחושה של זבובונים מרחפים לפני העין, ואובחנתי כסובל מהיפרדות הרשתית. שאלותי: (א) מהו הסיכוי לשיפור והחלמה? (ב) נאמר לי להימנע ממאמץ גופני. ממה בדיוק להימנע: הליכה מירה? שחיה? עליה במדרגות? רכיבה על אופניים? האם להימנע רק מפעילות שדורשת מאמ.ץ ניכר, או גם מפעילות מתונה? (ג) האם זה אמור להשפיע על ניתוח קטרקט שמתוכנן לעוד חודשים אחדים? בתודה גיורא

מדובר ככל הנראה בהפרדות זגוגית ולא רשתית. מדובר במאמצים קיצוניים לא בפעילות יומיומית. אין מניעה מהיתוח קטרקט בבמשך בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין