נסיעה להודו עם בלפריטיס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/11/2017 | 21:28 | מאת: ברק

שלום רב, בעוד כחודש מתוכננת נסיעה להודו באורך 30 יום בעיירה כפרית, אך קצת מתוירת. אני סובל מזה תקופה מבלפריטיס, העיניים אדמומיות, מגורות, ישנה שעורה, התנפחות שצצה ונעלמת, וקצת כאב. נבדקתי אצל רופא עיניים לפני כשבועיים. כאשר זה מתפרץ נראה ששום טיפול לא ממש יעיל לגביי, כולל קומפרסים וסינטומיצין, ושאין ממש חוקים בנושא. רציתי לשאול - האם זה מסוכן לנסוע להודו במצב הזה? מכיוון שבכל מקרה אקח מניעה כלשהי נגד מלריה, האם מומלץ לקחת דוקסילין שגם נחשב לטיפול כנגד בלפריטיס? (וגם הוצע לי בעבר על ידי רופא עיניים) האם יש תרופה מסויימת אנטיביוטית או משחה שמומלץ לקחת איתי לשם? האם ניתן לשטוף את העיניים במי ברז בהודו? תודה רבה!

מומלץ להקפיד על קומפרסים חמים פעמיים ביום גם עם מים הודיים. דוקסיצילין יכול לעזור אך הייתי ממליץ להתחיל לפני הנסיעה כדי לראות את ההשפעה וגם לשים לב לתופעות הלוואי. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין