ניתוח קטרקט לסובלת מבצקת קלה בקרנית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

01/11/2017 | 12:53 | מאת: גיא

שלום, אמי, בת 64 בריאה ,בעלת קטרקט. בנוסף אובחנה לה בבדיקה לפני כשנה בצקת קלה בקרניות. אמורה לעבור ניתוח קטרקט בקרוב. רצינו לדעת מה ההמלצה הכללית בנוגע לניתוח. סוג הניתוח או דגשים אחרים, בעיקר על רקע הבצקת בקרנית. תודה, גיא

ניתוח ירוד במקרים חריגים יכול לגרום לבצקת בקרנית. במידה וקיימת בצקת בקרנית עוד קודם לניתוח, אז הסיכון הוא מעט גבוה יותר. במקרים אלה, במהלך הניתוח משתמשים בחומרים מיוחדים כדי להגן על קרנית העין. מכיוון שאין דרך אחרת לטפל בקטרקט פרט לניתוח, וככל הנראה הראיה פגועה, אז לרוב אין ברירה. במידת הצורך, אז אפשר לטפל בבצקת בקרנית לאחר הניתוח בעזרת טיפות ולעיתים בצורה כירורגית. בכבוד רב ובצלחה ד״ר מיכאל היימס

01/11/2017 | 17:19 | מאת: גיא

תודה רבה

בשמחה

מנהלי פורום בריאות העין