שינוי בראייה מקרוב .

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/10/2017 | 16:20 | מאת: שירלי

שלום רב, אני בת 41 ומזה כחצי שנה אני חשה שנוי בראייה מקרוב. הכוונה לפעמים אני צריכה להרחיק את הכיתוב כדי שאראה מקרוב. זה לא מפריע לי כרגע בקריאת ספרים. רופאת העיניים שלי אמרה שזו התחלה ועדיף לדחות הרכבת משקפיים לגיל מאוחר יותר ואם אני מסתדרת להשאר כך ללא משקפיים. שאלתי היא האם זה נכון. האם עדיף לשנות מדיי פעם טווחי החזקה של כיתוב כלשהו ולא לשים משקפיים? יש איזושהי תועלת שאני מושכת את הבעיה ולא מטפלת בה ? האם לגשת לאופטומטריסט? תודה, שירלי.

עם הגיל יש צורך במשקפי קריאה, כשתמתחילים להרכיבם מתרגלים מהר מאוד לנוחות ואז קשה להסתדר בלעדיהן. אין סיבה להיות תלויים במשקפיים שלא לצורך, המצב מתקדם באופן טבעי ותוך מספר שנים לא תהיה לך ברירה ותהיי חייבת לתאים משקפי קריאה. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין