פטריגיום שאובחן אצלי

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/10/2017 | 18:21 | מאת: חיים

שלום, לאחרונה אובחן אצלי תבלול (פטריגיום) בעין ימין, שאיתו התלווה גם יובש חזק בעינים. נבדקתי בבית חולים, ושם אמרו לי שאין סכנה והמליצו לי על טיפות ג'ל סיסטיין. שמתי עד כה מס' ימים, ואכן אני רואה שיפור. שאלתי היא כזו: האם התבלול יכול להיעלם/להיחלש משמעותית בהמשך? ואם הוא מתפשט לכיוון הקרנית, מה סדר גודל הזמן שזה יכול לקרות?

אם טיפול בלחות עוזר אז אין מניעה להמשיך. אין אפשרות לנבא אם ובאיזו מהירות הפטריגיום יתקדם. הוא יכול להיות יציב ובקושי מורגש גם שנים רבות. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין