בדיקת צבעים של אישיהרה +D-15

דיון מתוך פורום  בריאות העין

31/07/2017 | 21:53 | מאת: ליה

שלום רב, בת 20 בריאה לגמרי. נשלחתי למבחן ראיית צבעים ועומק. בדיקת האישיהרה יצאה תקינה לחלוטין. אולם במבחן D-15 נמצא ליקוי טריטנופיה . מה המשמעות של הדבר? האם יתכן שיש לי בעיה למרות שעברתי את המבחן אישיהרה?? תודה אני בלחץ לדעת אם אתקבל לקורס.

01/08/2017 | 09:56 | מאת: ד"ר אורי מלר

ליה שלום, האישיהרה הוא מבחן פשוט יותר. ה- D-15 מבחן מפורט יותר. אין מדובר במצב בו אל לא מבחינה בצבעים אלא מצב בו קיים ליקוי חלקי מאוד בחלק מהדוונים. אני בספק אם ישללו ממך את האפשרות להיכנס לקורס, אבל אני משאיר את הבשורה הזאת להם. בכל מקרה, אין מה להיות בלחץ, לא מדובר במשהו שמסכן את בריאותך, וקורסים יש למכביר. בברכה, ד"ר אורי מלר

מנהלי פורום בריאות העין