דלקת עיניים חוזרת לאחר טיפול

דיון מתוך פורום  בריאות העין

17/03/2017 | 08:44 | מאת: דלקת עיניים חוזרת

שלום. בת 34 בריאה בד'כ. לפני שבועיים חטפתי צינון קשה שלאחר כמה ימים נהייתה דלקת בעין, הדביקה את השנייה עד למצב שלא יכולתי לפתוח אותן מראש כאב והפרשה. הרופא נתן לי זילט ומשחה ללילה ולאחר 5 ימים הפסקתי והכל עבר . היום בבוקר שוב קמתי עם דלקת ואני לא יודעת מה לעשות! עדיין מצוננת אבל פחות. התחלתי שוב עם הטיפות והמשיה אך תור יש לי רק ביום שלישי. מה לעשות?? אובדת עצות

שלום רב, לעיתים דלקת ויראלית של דרכי הנשימה עלולה לגרום לדלקת חוזרת של לחמיות העיניים ולכן יש להמשיך את טיפות הזיילט 4 פעמים ביום למשך שבועיים עד שלושה. עם ירידה הדרגתית לא להפסיק בבת אחת. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

24/03/2017 | 12:18 | מאת: המשך לתגובתך

תודה על תשובתך. שוב חזרה הדלקת ועכשיו בעין השנייה, הייתי שוב אצל רופא עיניים ואמר שזו דלקת הלחמית. נתן לי טוברקס- טיפות וטוברקס- משחה. עכשיו- מרוב בלבול וייאוש אני לא יודעת אם לשים טיפות בשתי העיניים מחשש ששוב העין השנייה תידבק כמו שקרה עד עכשיו. אגב עבר יום שלם של טיפו ולילה עם משחה ואין הטבה. אשמח לתגובה, רופא שוב יוכל לקבל אותי רק בשבוע הבא.

מספיק טיפול בעין החולה.

13/04/2017 | 12:59 | מאת: שוב הדלקת..

שחום שוב. לאחר שבוע שלם של טיפות זיילט ומשחת זיילט בלילה הכל עבר ולאחר שבוע ( מיום חמישי) שוב קמתי עם דלקת הפעם בעין שמאל. לאחר שלושה ימים הדביקה את עין ימין והדחקת 'משחקת' בין שתי העיניים כאשר שתיהן שורפות אדומות בעיקר בבוקר ובערב. שוב רופא רק לאחר החג. האם ייתכן שפיתחתי אלרגיה כתוצאה מהדלקת? כרגע לא מורחת כלום למעט ניקוי עם תיונים. האם ייתכן שזה משהו מסוכן מעבר חדלקת? כבר חודש אני סוחבת את העניין. אין תסמינים נוספים כמו עיטוש/צינון. ממש אשמח לעצה. חג שמח.

מנהלי פורום בריאות העין