שן בינה תחתונה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

19/05/2011 | 18:52 | מאת: ליהי

שלום רב, אני בחורה בת 34 1. איך אני מוודא אם רופא הוא מומחה לטיפולי שורש ועקירה כירורגית? 2. יש לי שן בינה תחתונה בצד ימין שלאחרונה הרגשתי באזור כאבים אשר באים וחולפים לא כאבים רציניים. עברתי צילום פנורמי והרופא שלי אמר שהשן קרובה קצת לעצב ולכן הוא לא רוצה למהר לעקור אותה. בשלב הראשון- הוא החליף לי את הסתימה בשן והוא אמר לי שאם יכאב לי במשך יותר מ- 3 ימים אז כנראה הוא יצטרך לעשות לי טיפול שורש. אני מתלבטת אני לא יודעת אם כדאי לי לעקור את השן או לבצע טיפול שורש? הבנתי שסיכויי הצלחה של טיפולי שורש בשן בינה הוא לא גבוה. אודה להנחיותך ולתשובותיך לגבי שאלותיי הנ"ל. בתודה מראש.

26/05/2011 | 09:08 | מאת:

ע"מ לבצע עקירת שן בינה או טיפול שורש בשן בינה או בכל שן אחרת אין בהכרח צורך במומחים. כל רופא שיניים שיש לו את הידע והנסיון התואמים יכול לבצע טיפולים אלה בהצלחה רבה. סיכוי הצלחה של טיפול שורש בשן בינה הינם נמוכים לפעמים יחסית לשיניים אחרות עקב שורשים לא ישרים הקיימים לרוב בשן בינה. אם השורשים עקומים הרי שטיפול שורש באמצעות לייזר הינו הפתרון הטוב ביותר. יש גם טכניקות לעקור שן בינה אשר קרובה לעצב.