חולשה ותשישות לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

17/05/2016 | 17:03 | מאת: עזרא מ.

שלום רב אמי לקתה בארוע מוחי בצד שמאל למזלנו הרב יחסית הפגיעה מועטה יש חולשה שמשתפרת עם הזמן בצד שמאל אבל ישנה בעיית זיכרון קצר מועד ,איך אפשר לבדוק מה הנזק שנגרם? היא מתלוננת על חולשה כללית ורצון לישון כל הזמן ועל לחץ מהצואר לכיוון הראש מעין דקירות האם יש קשר לאירוע. אימי בת 80 והאירוע היה בפברואר האירוע נגרם כתוצאה מקצה לב לא סדיר המטופל באיקקור תודה על תשובתך

עזרא שלום, חולשה ועייפות שכיחים מאוד אחרי אירוע מוחי. כמובן שהן יכולות להגרם מסיבות נוספות אבל אם הופיעו או הוחמרו לאחר האירוע סביר שהושפעו ממנו. בקשר לבעיית הזכרון - למרפאות בעיסוק יש בדיקות מסודרות שיכולות לתת מושג אם אכן יש בעיה, ובדרך כלל ניתן גם לטפל בכך בהצלחה. בקשר לתחושת הלחץ מהצוואר לכיוון הראש - ממליץ להתיעץ עם רופא. יכול להצביע על בעיה אורטופדית (למשל של חוליות צוואריות) או על הצרות של כלי דם שעובר בצוואר ומספק דם למוח (פחות סביר). כדאי לבדוק. זאב

19/05/2016 | 13:58 | מאת: עזרא מ.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי