בעלי, אירוע מוחי בעברו, פנה למועדון הומואים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

04/08/2014 | 15:09 | מאת: שאלה אמיתית וכואבת

שלום, ניסחתי את השאלה אתמול, וטרם נעניתי. אני מבקשת להדגיש שמדובר בפניה אמיתית - האם יתכן שאדם מבוגר, אב לילדים וסב לנכדים, יש לו התנהגויות אימפולסיביות לאחרונה, התפרצויות זעם ושיכחה של מידע לטווח קצר (האירוע היה לפני למעלה משנה) - פתאום הולך למועדון הומוסקסואלים. האם מדובר בחוסר שיפוט? או שאין קשר לאירוע. אני לא מסוגלת לפנות בנושא זה לרופא המשפחה או לנוירולוג שלו. תודה מקרב לב

שלום, ראשית יש לציין שאני פיזיותרפיסט בהכשרתי ואינני נוירולוג או סקסולוג. עם זאת, שאלתך ענינה אותי וסקרתי חלק מהספרות המקצועית בנידון. ההנחה שלי היתה שההליכה של בעלך למועדונים של הומוסקסואלים קשורה לאימפולסיביות ולירידה ביכולת הבקרה על ההתנהגות, תופעות מוכרות לאחר אירוע מוחי. מסתבר שיש תיעוד לשינוי של נטייה מינית לאחר אירוע מוחי (וכן במקרים של גידול במוח ואפילפסיה), מנטייה סטרייטית להומוסקסואלית ואף להיפך, שקורית בגיל מבוגר. יש לציין שהדבר נדיר מאוד אך בהחלט מתועד בספרות. אני ממליץ בחום שתפני להתייעצות עם גורם מקצועי כדי להעריך את המצב ואת האפשרויות העומדות לפנייך. בתור התחלה ניתן לפנות לפסיכולוגית שיקומית, דרך המערכת הציבורית או באופן פרטי. תודה על שאלתך. זאב

04/08/2014 | 16:43 | מאת: אשתו של

תודה רבה על התשובה ועל המאמץ. גם אני ראיתי ברשת תופעה דומה בקרב "סלבריטאי" כלשהו, אבל היא נראתה לי זניחה וקוריוזית. אני מתארת לעצמי שאתה בדקת באתרים יותר מקצועיים. שוב, תודה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי