שיקום לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

19/10/2013 | 11:08 | מאת: אור

בעלי בן 56 עבר לפני כחודש אירוע מוחי. פלג גופו השמאלי נפגע. היום הוא הולך ללא הליכון אך היד עדיין לא בתחושה מלאה. הוא לא יכול להחזיק דברים בכף היד היות ואין לו תחושה של ממש (למרות שיש שיפור). הוא בשיקום ועובר טיפולי פיזיוטרפיה וריפוי בעיסוק. מהו משך השיקום? והאם ניתן לעבור לשיקום יום (כיום הוא מאושפז)?

אור שלום, שיקום תחושה בכף היד בשלב הזה דורש תרגול אינטנסיבי מאוד וממוקד בנושא החישה, והרבה נחישות - אך בהחלט ניתן לשיפור. לא מזמן ביקרה בארץ מומחית עולמית בתחום, אם את מעוניינת לצפות בראיון איתה (באנגלית) הכנסי לעמוד הפייסבוק שלי בכתובת https://www.facebook.com/shikum.cva - הקישור נמצא שם. בקשר למעבר לאשפוז יום, צריך לשקול לפי המצב הכולל בכל התחומים - ניידות, התמצאות, תפקוד קוגניטיבי, המצב בבית ועוד. דברי עם צוות המחלקה. באופן כללי אני לא ממליץ למהר ולעבור לאשפוז יום. שיקום מוצלח, זאב כהן

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי