אירוע מוחי תורשה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

10/10/2013 | 11:39 | מאת: מוטי

זאב שלום רציתי לדעת בבקשה שני הורי סבלו מאירוע מוחי חמור בגיל מבוגר. אני שואל אותך האם אני בסכנה גבוהה יותר מאשר אנשיס אחרים בגילי? אני בן 56,בריא האם עלי לקחת איזו תרופה למניעת הסכנה? תודה מראש על תשובתך

מוטי שלום, הדבר יכול להעיד על נטייה מוגברת למחלות כלי-דם, שיכולה להתבטא בסיכון מוגבר לאירוע מוחי, אבל קשה להעריך עד כמה הסיכון הזה משמעותי, במיוחד מאחר שהוריך עברו אירועים מוחיים בגיל מבוגר. במצב זה יש רופאים שיתנו טיפול מניעתי (בד"כ 'מדללי דם'), ויש כאלה שיתנו אותו רק אם קיימים אצלך גורמי סיכון נוספים (יתר לחץ דם, פרפור פרוזדורים, היפרליפידמיה, השמנת יתר וכד'). אני מציע להתייעץ עם רופא המשפחה המכיר את ההסטוריה האישית והמשפחתית שלך. בכל מקרה יישר כח על על לקיחת האחריות לבריאותך והחשיבה ה'מניעתית' - תמיד עדיף להקדים רפואה למכה, ודאי במה שקשור לאירוע מוחי. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי