מח שמאל דוחף את ימין

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

05/03/2012 | 23:16 | מאת: נגה

שלום רב, אבי בן 75. לפני 18 שנים לקה באור מוחי ראשון ומאז לקה ב- 5 ארועים נוספים. ישנם קרישי דם רבים מפוזרים במח ומשקע בצוואר.יכול ללכת מספר צעדים, בחיתולים ובד"כ מדבר בקונטקסט ענייני אם כי גם מבלבל בפרטים. הראייה נפגעה ושדה הראייה חלקי ביותר.את רוב היום מעביר בשכיבה על הספה. אתמול לא הרגיש טוב ואושפז. ב - CT מאתמול קו אמצע של המח אינו באמצע - החלק השמאלי "דוחף" את הימני. נאמר לנו שיחזרו על הבדיקה עם יוד. מהן האפשרויות למקור? כיצד מטפלים בזה? מה לשאול? ממה להימנע? תודה רבה מראש, נגה

07/03/2012 | 07:15 | מאת: דר' דניאל גוטליב

מדובר במצב הנקרא "הרניאציה" שפירשו שצד אחד של המוח דוחף צד שני דרך מחיצה קשיחה המפרידה בינהם ומבטא מצב חמור של לחץ תוך גולגלתי גבוה. בד"כ מטפלים במצב כזה עם תרופות המורידות הלחץ בתוך הגולגולת מסוג סטרואידים. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי