פגיעה קשה בבית הבליעה עכב אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

15/09/2011 | 07:25 | מאת: סיגלית

לכבוד ד"ר גוטליב דניאל א.נ., שמי סיגלית, אמי היום בת 65, היא עברה ב-4.6.2010 אירוע מוחי קשה שפגע לה בצד הימני של הגוף: היא קולטת מי נמצא סביבה ומנסה להוציא קולות אך לא יוצא לה שום קול. היא היתה בשיקום בית בלב בבת-ים וניסו לשקם אותה. הבנתי שלא ניתן לשקם אותה כי הצינורות בצד השמאלי של המוח התפוצצו ואין לה את היכולת להשתקם.היא לא מדברת וזה מוציא אותה מדעתה, אוכלת ג'לי ובלנדר, נרדמת הרבה. נאמר לי שההרדמות שלה זה בגלל האירוע המוחי. אך איני מקבלת זאת כבר למעלה משנה אי אפשר שרק תישן.לצערי המצב הולך ומדרדר אמי עשתה אספרציות בין 4-5 פעמים. היום היא שוב עשתה אספרציה ונמצאת בבית החולים בלינסון. פעם שעברה אמרו שהיא צריכה חמצן קבוע כי עקב האספרציות הסיטוראציה יורדת.יש לציין כי ברקע יש לאמא מחלות רבות: עצבים, סוכר, לחץ דם גבוה וכו'... שאלתי היא: כיצד ניתן לשקם את בית הבליעה ולעזור לה לדבר על מנת שתחיה איכות חיים טובה יותר??? התעייפתי ואינני מסכימה שאין פתרון לבעיה כמו שאומרת הפסיכוגריאטרית בבית אבות, יש שיקום לבית הבליעה קראתי בפורומים רבים וחייבים לנסות. הכי קל לומר שאין מה לעשות. אנא עזור לי בדחיפות, אני מיואשת נורא!!!

16/09/2011 | 03:11 | מאת: דר' דניאל גוטליב

במצב המתואר נשמע הגיוני להתקין פיום (צינורית) מישיר לקיבה ולהפסיק נסיונות הזנה דרך הפה ואירועי דלקת ראות...לגבי הדבור צריך לנסות בעזרת קלינאית תקשורת שימוש בלוח תקשורת ליד המיטב ושיטות טיפול והרגעה פחות מקובלות כמו בעזרת מנגינתיות ומוזיקה. די ברור שמצבה הקשה לא ישתנה באופן משמעותי והמטרה להקל על סבלה , למנוע סיבוכים מעוררי סבל כמו דלקת ראות עקב בעיות בליעה ואפילו לתת תרופ-ות הרגעה קלות אם צריך. כלומר, להפוך הטיפול הסיעודי לנסבל ומכובד ככל האפשר. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי