עצירת שתן לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

08/08/2011 | 17:12 | מאת: רויטל

שלום,אבי עבר אירוע מוחי לפני חודשיים עם שיתוק של צד ימיןצ ואפאזיה. כעת בשיקום עם שיפור עקבי אך איטי. כשבוע לאחר האירוע הוכנס קטטר בבי"ח כיון שעשה עצירת שתן עם התיבשות. בשיקום מנסים זו פעם שלישית להוציא הקטטר ללא הצלחה, מיד עושה עצירת שתן. כמובן שניסו עם תרופות. עבר אולטראסאונד ובדיקה אצל אורולוג שנמצאה תקינה. האם עדיין יש סיכוי להוציא הקטטך? מה לדעתך אפשר לעשות כדי שלא יצטרך קטטר קבוע לכל החיים? תודה

13/08/2011 | 18:48 | מאת: דר' דניאל גוטליב

ככל שהניידות והיכולת לעמוד על רגליו תשתפר כן ייקל לו לרוקן השלפוחית. צריך לבדוק לא רק תרופות העוזרות לריקון השלפוחית אלא גם תרופות המפריעות לכך שנמצאות אולי בשימוש לטיפול בבעיות אחרות.תרגול הפעלת שרירי הבטן כמו גם שימוש במכשיר ויברציה על גבי דופן הבטן התחתונה מעל השלפוחית במקביל לשחרור סוגר השלפוחית עשוי להועיל. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי