מה לעשות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

08/05/2011 | 22:04 | מאת: עדי

אמי בת 73 חולה אונקולוגית עם גרורות. לצערי לפני 3 שבועות קיבלה בבית החולים אירוע מוחי נרחב שגרם לשיתוק פלג שמאל קושי רב בדיבור ואי יכולת לבלוע. שאלותי:1.האם במצבה החלש יש סיכוי לשיקום? 2. האם יש תרופות שיכולות לסייע למצב? תודה

14/05/2011 | 15:22 | מאת: דר' דניאל גוטליב

שיקום פירושו בסך הכל נסיון לשפר תפקוד יום יומי במסגרת הקונטקסט הטבעי של האדם. אם מצבה הרפואי של אימך הוא כזה שעל אף מחלתה היסודית הייתה עצמאית בביתה והייתה אמורה להמשיך להינות מחיים עצמאיים בבית אז כן אבל אם במסגרת המחלה היסוידת הייתה כבר תלוייה בטיפולים ועזרה אז הגיוני יותר לדאוג לאיכות חייה כמטופלת סיעודית ולא להלחם על השיקום. השאלה לגבי התרופות כללית מדי. בהצלחה.

18/05/2011 | 22:37 | מאת: בת3

שלום, אבי כבן 75 קבל ארוע לבבי במיון בביהח סורוקה ואחר מכן החיו אותו במשך 20 דק לפני כחודש וחצי. מאז הלב שלו התייצב אך הרופאים טוענים שיש לו נזק מוחי חמור יחד עם זאת מהרגע שהועברה ההנשמה מהפה לצוואר (פיום קנה) הוא מצליח לחייך מזהה אנשים קרובים ואף ממצמץ בעיניו כשמבקשים ממנו. יחד עם זאת טוענים הרופאים כי אלו רק רפלקסים.כרגע הוא נדבק בחיידק בצואה ונמצא במחלקה פנימי בבידוד. כמה שאלות.: 1. האם ניתן לבדוק את הנזק המוחי והאם ייתכן שיפור במצב? 2. האם ניתן להידבק בחיידק כשבאים לבקר ולהדביק ילדים קטנים בבית. 3. למה לא מרדימים חולה מונשם אם הוא נראה סובל? האם זה ככ קריטי להשאירו ער אם מדדיו יורדים כשהוא מורדם?

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי