לאחר אירוע מוחיבמקום להתשתפר המצב מחמיר

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

30/10/2010 | 11:37 | מאת: שלי

לפני כחודש אימי נפלה פעמיים ביום אחד ללא איבוד הכרה ולא חשדנוו שקרה משהוא כי היא היתה בהכרה מלאה והמשיכה כרגיל. למחרת נפלה שוב במטבח וקיבלה מכה במצח מהשיש התקשתה להזיז את הרגליים ללא איבוד הכרה. בבית חולים איבחנו כמה ארועים מוחיים קטנים נעשה פעמיים CT שיצא תקין ,דיברה ותקשרה היו לה כאבים ביד ורגל צד שמאל וקושי להזיזם אבל עם מעט עזרה יכלה לרדת מהמיטה ולהתהלך מעט. ביום שלישי של הארוע התחילה להיות אפטית עם קושי בדיבור ,קושי בזיהוי אנשים וזיכרון לטווך קצר והדיבור שנפגעו. כיום אמי כ-3 שבועות במרכז שיקומי. מרימה את היידיים והרגליים בקלות כשיושבת בכיסא גלגלים אך יש החמרה ביציבות לא יכולה לעמוד לא יכולה להחזיק סכו"ם ,הדיבור לא משתפר בקושי אפשר להבין בנוסף כל כמה זמן יש לה רעד בידיים ורגליים ועייפות מתמשכת, לא מודעת למצבה . לפני האירוע אימי היתה פעילה מאד וסבלה רק מסכרת תורשתית כ-30 שנה היתה מטופלת בדיאטה חריפה וכדור ביום ,בבוקר של האירוע הסוכר היה 210 .לחץ דם בדרך כלל תקין כלסטרול 220 .. שאלתי האים זה נורמלי שלאחר 3 שבועות של פיזיוטרפיה , ריפוי בעיסוק אין שיפור והמצב אך מחמיר , חוץ מזיכרון לטווך קצר שמשתפר ומזהה את האנשים.הקרובים לה

06/11/2010 | 15:18 | מאת: דר' דניאל גוטליב

לכל הנראה אימך עברה אירוע נוסף במהלך אשפוזה בבי"ח ולצערנו זה לא דבר נדיר. כל הטיפול התומך שניתן מיד עם הגיענו לבי"ח נועד בראש ובראשונה למנוע החמרה כזו אבל גם תחת הטיפול הטוב ביותר עדיין מצבם של בערך בערך רבע מהחולים בשבץ ימשיך להתדרדר גם לאחר שהגיעו לבי"ח. כעת יש לקוות שמצבה כבר התיצב , כלומר שמחלת כלי הדם שפגעה בה אינה מתבטאת באירועים חדשים, ואפשר לדרבר על התחלת השיקום כלפי רמה טובה יותר של תפקוד. לפי המתואר אין סימני צד בולטים אלא בעיקר סימנים של בעיה של שווי משקל וזה מעודד גם אם עלול לדרוש שיקום ממושך של חודשים רבים. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי