אפזיה סנסורית

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

07/05/2008 | 20:07 | מאת: איילת

שלום רב, ביום שישי אמי בת ה76 קיבלה ארוע מוחי שתוצאותיו הקשות מעידות על אפזיה סנסורית. מבחינה מוטורית היא יחסית בסדר למרות שאיבדה את שדה הראיה הימני שלה אך יכולת ההבנה והדיבור שלה נפגמה מאד. אני מוטרדת מכך שקופ"ח לא תאשר לה שיקום מכיוון שמוטורית היא בסדר כי אבי בן ה 76 חולה לב בעמצו ורק השתחרר מביה"ח לא מזמן. מה הן אפשרויות השיקום והטיפול הקיימות בפגיעה מהסוג הזה? תודה איילת

12/05/2008 | 09:03 | מאת: דר' דניאל גוטליב

אם הבעיה היא בעיקרה קוגניטיבית ובתחום התקשורת אז אין באמת הצדקה לאשפוז שיקומי ולמען האמת המקום הכי טוב הוא בבית ומשם למכון להפרעות תקשורת. אבל נכון גם שז\הו נטל כבד על המשפחה שלא יודעת איך להתמודד עם מצב כזה ובמקרים רבים הגיעו חולים כאלו למחלקה שניהלתי בזמנו (במסגרת קופת חולים הכללית!) פשוטמשום שהמערכת לא ממש ידעה איך להתייחס אליהם והסכימה לאשפז לתקופה של חודש "עד שהתמונה תתבהר". מדובר בתסמונת הנקראת GLOBAL APASIA WITHOUT HEMIPARESIS שדורשת הבנה וידע של המצב כדי לדעת בין היתר לנצל תרופות כגון תרופות הרגעה בכמות הנכונה ורק אם באמת צריך אותן והרבה מאוד הבנה ואמפטיה. קראי עוד על בעיות שפה וההתייחסות אליהן באתר שלנו www.pnaivebriut.com והחליטי אם לדרוש אשפוז שיקומי קצר כנ"ל או להתמודד עם המצב בבית. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי