בן 85

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

16/02/2005 | 10:10 | מאת: שרון

שלום, סבא שלי בן 85 עבר 2 ארועים מוחיים לפני שנה ושנתיים. מצבו לאחרונה החל להדרדר וכלל אינו דורך על רגל ימין ולא מתפקד טוב ביד ימין. כמו כן, ערכו לו בדיקה נוירולוגית- סי.טי וכו' ויש הדרדרות במצב הקוגנטיבי. לפעמים אינו מבדיל בין מציאות לדמיון, מדבר לא כל כך ברור. י שלציין, שחוץ מחוסר התפקוד בצד ימין הוא בסדר לחלוטין, עם מצב רוח,אוכל טוב, עד לפני חצי שנה נהג ברכב אבל לאחרונה הוא מסתובב עם הליכון ואינו יוצא מהבית כי אין לו מעלית. האם ניתן לעשות במצב העכשוי כדי להקל עליו ולשפר את יכולת ההליכה שלו? על מה מצביעים הסמפטומים שתיארתי פה? תודה

19/02/2005 | 19:51 | מאת: דר' דניאל גוטליב

זה יכול להיות מצב לאחר אירוע מוחי, מחלת אלצהיימר או מחלת פרקינסון ועוד. אין בררה אלא להבדק בדיקה נוירולוגית כדי לאבחן ורק אז אפשר לדבר על משניתן לעשות . בהצלחה.

20/02/2005 | 10:58 | מאת: שרון

עד שקיבלתי את התגובה מסתבר שיש גידול במוח שגורם לתופעות הללו. ממתינים ל-mri וביופסיה. האם את הסבור שבגילו ומצבו ינתחו אותו ? האם בגילו הרדמה כללית לא מסוכנת ובפרט ניתוח מוח? הוא כל הזמן אומר שהוא רוצה הביתה,כל יום וכל היום שהוא לא רוצה למות בבית חולים.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי