אבי בן 63 - דחוף ( טראכוסטומיה+ זונדה מהפה 4 חודש

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

23/01/2005 | 01:57 | מאת: נירה

אבי בן 63 עבר אירוע מוחי ראשון לפני 10 שנים לאחר התקף לב וגילו לו סכרת סמוייה כתוצאה נשארה לו חולשה בצד שמאל והוא לא חזר לעבוד . לפני 6 חודשיים עכב חשד לשינוי התנהגות לקחנו לביה"ח לביקורת והוא קיבל אירוע מוחי קטן הדיבור היה ממש קשה להבנה תחילה ואז והועבר לשיקום לאחר שבוע כעבור חודש חזר כמעט במלואו לעצמו בחופשה בחג לא הציחו להעירו והועבר לביה"ח מונשם ונותח בראש עכב שטף דם במח במצב חירום , שכב חודש וחצי בטיפול נמרץ בקומה ולאחר מכן הועבר למוסד סיעודי מורכב בקומה , 3 חודשים לאחר הניתוח התעורר ומנסה לדבר ואף מבינים מספר מילים . מצבו כיום 4 חודשים לאחר הניתוח הינו עם זונדה בפה ופיום בקנה פנינו לייעוץ וטענו שהוא לא מוכן לשיקום מלא כי הוא עירני בתקופות , אנו מבצעים לו את כל האופציות כיום לשיקום ע"י המשפחה שזה התעמלות , שיחות, ריחות , דיבור וטיפול אולם הוא כבר ממש עצבני עם הזונדה מה לעשות ואנו מחכים לטיפול של א.א.ג כדי להצר את הפיום בקנה . מה המלצתך במצב כזה להוציא זונדה ולאפשר לנסות לבלוע בפיקוח קלנאיתת תקשורת או קודם לנסות לסגור את הטראכוסטומיה מה לעשות ???? אנא עצתך דחוף ותודה על כל המידע והאינפורמציה שספקת באתר זה עזר לנו להתמודד עם חוסר ידע בכדי לעזור לאבי

24/01/2005 | 08:55 | מאת: דר' דניאל גוטליב

להתקין פיום לקיבה (גסטרוסטום) ולהתחיל להזין אותו דרכו ולהוציא את הזונדה ולסגור בהדרגה את הפיום ואז להתחיל לתרגל אותו עם קלינאית תקשורת באכילה דרך הפה בשילוב עם השלמת התזונה דרך הפיום הישיר לקיבה. קרא עוד על איך תוכלו לעזור לשקום ועל בעיות בליעה והטיפול בהן באתר שלנו www.pnaivebriut.com בהצלחה

31/03/2005 | 14:42 | מאת: גל

לפני מספר ימים צפיתי בטלביזה (ערוץ 1)בתוכנית המתארת שיטה חדשנית לטיפול בארוע מוחי .הטיפול הוכח כמאוד מוצלח בהנחה שהחולה מגיע עד 6 שעות מתחילת הארוע הוא מצונתר ועל ידי הכנסת חומר מסוים הכריש נמס ואספקת הדם והחמצן ממשיכה לזרום .איני זוכר את השמות או בית החולים אך אני זוכר שצויין שזהו טיפול חדשני שפותח ע"י דר חוזה (איני זוכר את שם המשפחה)שעלה מארגנטינה והוא מבצע את הטיפולים באופן אישי. אשמח לקבל עוד אינפורמציה לגבי אותו רופא ו\או שיטת הטיפול בתודה מראש גל

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי