שבץ קשה בעורק הבזיליארי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

26/08/2019 | 23:03 | מאת: דנה

לפני שבועיים וחצי אמי, בת 72,עברה שבץ קשה בעורק הבזיליארי ונאמר לנו שיש פגיעה קשה בתלמוס וגם פגיעה במיד בריין. אמי לא התעוררה מאז הארוע. היא מגיבה לכאב, מזיזה יד שמאל באופן מכוון למקור כאב וניסתה מספר פעמים להוציא את צנור ההנשמה. כשקוראים לה מנסה לפקוח עיניים והצליחה פעם אחת. כשנוגעים לה בכפןת הרגליים, הן זזות. כרגע מנסים לגמול אותה מהנשמה לאחר שבוצע פיום קנה והיא כבר נושמת לבד מרבית שעות היום. לאחר שתצליח לנשום לבד, כנראה בימים הקרובים, הכוונה היא להעבירה מטיפול נמרץ למחלקה רגילה. האם במצב זה ניתן להתחיל בשיקום? האם יש תוחלת לשיקום? מה יש מה לעשות עם חולה במצב כזה? האם םיזיותרפיסט יכול לסייע במצב כזה?

שלום, מצטער לשמוע על מצבה של אימך. לפי תאורך, נראה שבשלב זה פיזיותרפיסט יכול לעזור בעיקר בהנעה פסיבית של הגוף, בגירוי תחושתי (חשוב, במיוחד לאור הפגיעה בתלמוס) ובהנחיות לשינויי תנוחה למניעת פצעי לחץ (חשוב למנוע!). אם ישנו טונוס שרירים מוגבר חשוב לשמור על טווחי תנועה ולמנוע קיצורי שרירים. בתקוה שבהמשך תתאפשר תקשורת יותר משמעותית שתפתח פתח לשיקום יותר אקטיבי. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי