שיקום הדיבור לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

14/02/2019 | 12:33 | מאת: אופיר

שלום רב, אמא שלי בת 55 ולאחר 3 אירועים מוחיים, ב-2 הראשונים יצאה כמעט ללא מגבלה אך באחרון היא ניכנסה ל-2 ניתוחים להכנסת נקזים. כעבור כ-3 שבועות במחלקת טיפול נמרץ אמא שלי עירני מזיזה את האישונים ואת צד שמאל בצורה טובה, צד ימיד שהוא בעצם ניפגע כמעט ולא זז בנוסף אימי אנה מצליחה להזיז את הראש, לבלוע רוק להזיז את הלסת או לדבר. בשיחה עם רופאים נאמר לנו כי מרכזי הדיבור לא ניפגעו ועיקר הפגיעה הינה מוטורית לצד ימין של הגוף. היא מגיבה להוראות, כלומר אם אומרים לה להרים יד שמאל היא מרימה, אם יד ורגל ימין מצליחה להזיז באופן ממש מועט. מכיוון שבחודש הראשון נעשה השיפור המשמעותי בחודש זה אימי הייתה בעצם בטיפול נמרץ עד שהוציאו לה את הנקזים האם אימי תחזור לדבר לאחר שיקום? אם כן באופן ברור? האם היא תוכל ללכת?האם נוכל לראות עוד שיפור????

אופיר שלום, שאלותיך טובות אך אין אפשרות לענות עליהן בלי להכיר/לבדוק את אימך. מציע לשאול את הרופאים המטפלים. בדרך כלל רואים שיפור גם לאחר החודש הראשון אחרי האירוע. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי