טיפול פסיכולוגי בסכיזופרניה\פסיכוזה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

12/08/2014 | 19:01 | מאת: אורי

שלום רב, שמי אורי ולפני כארבעה-חמישה חודשים חוויתי התקף פסיכוזה שלווה לו אשפוז של כשבועיים בבי"ח לבריאות הנפש. בימים הראשונים של האשפוז קיבלתי אבחון "פסיכוזיס" ובשחרור קיבלתי אבחון של "סכיזופרניה פרנואידית". מאז השחרור אני צמוד לפסיכיאטרית קהילתית ומקבל טיפול עקבי של זריקת קלופיקסול אחת לשבועיים. אני בקרוב אערוך מבחנים פסיכו-דינאמיים בכדי לוודא שאכן "סכיזופרניה פרנואידית" היא האבחנה המדויקת למצבי. נכון להיום, מה שמדאיג אותי זה בעיקר התסמינים השליליים של המחלה. בנוגע לתסמינים החיוביים, אני יודע שהזריקות שאני מקבל אמורות למנוע חזרתו של אירוע פסיכוטי כלשהו ועד כה לא עברתי שום דבר שמרמז על מצב פסיכוטי ומצבי מהבחינה הזאת הוא טוב מאוד. לעומת זאת, התסמינים השליליים של המחלה שהם אלו שבאופן מצטבר גורמים לחוסר תפקוד כללי - הם אלו שמדאיגים אותי והם אלו שאני רוצה לטפל בהם. בימים אלו אני מרגיש את עצמי כנכה לכל דבר, אשר הנכות שלו מתבטאת באי היכולת להחזיק את המציאות או להכיל את המציאות ואת האנשים שבתוכה בצורה מספקת. אמנם אני מקבל מביטוח לאומי כספים והטבות אבל אני עדיין צריך לעבוד ומצבי לא מאפשר זאת. מעבר לכך, אני רוצה להיות בריא נורמטיבי ובעל יכולת גבוהה לממש את פוטנציאל החיים שלי. אני רוצה שוב להחזיק את היכולת לנהל קשרים בינאישיים בצורה תקינה ואני מרגיש שלשם כך אני זקוק לטיפול פסיכולוגי כזה או אחר. כחצי שנה לפני ההתקף הייתי מטופל (במשך כשנתיים) על ידי פסיכותרפיסטית גופנית ולאחרונה גיליתי ממנה שהיא לא יכולה לעזור למצבי כרגע שכן אין לה את מספיק נסיון וסמכות לטפל בי. הנסיון איתה בעבר היה טוב אבל אני יודע שכיום אני צריך סוג אחר של טיפול, אולי קוגנטיבי אולי אחר, שיוכל לעזור לי להשתקם. מחרתיים אני אקבע תור אצל מטפל קהילתי אבל מהניסיון של החצי שנה האחרונה אני יודע שלא בהכרח שזה יהיה המטפל הכי מתאים וטוב עבורי (אם יש אנשים עם נסיון טוב ממטפל קהילתי אשמח לשמוע אגב). איך שאני רואה את זה, הכספים שמגיעים לי דרך ביטוח לאומי מגיעים בדיוק עבור זה - עבור טיפולים - לכן אני מרגיש נכון לשלם אפילו סכומים גבוהים שיאפשרו לי לקבל את הטיפול הטוב ביותר ואת שיקום בריאותי הכללית והנפשית. שורה תחתונה - אני אשמח לשמוע ולקבל המלצות על מטפלים בעלי נסיון בטיפול באנשים שעברו פסיכוזה ואובחנו כבעלי סכיזופרניה כזאת או אחרת - המלצות אישיות מנסיון או להבדיל אפילו רשימה מסודרת של מטפלים בעלי הסמכה לטפל באנשים במצבי לצורך התמודדות ושיקום. תודה מראש על המענה, אורי

שלום אורי, תהליך ההחלמה הוא תהליך ארוך עם עליות ומורדות אך אפשרי ומספק. אני מציעה לך לפנות לארגון מל"מ באינטרנט מתמודדים למען מתמודדים ולשוחח עם אנשים בתהליכי החלמה. הסימנים השליליים הם קושי משמעותי מאוד יש תרופות שממתנות אותם אך לא מעלימות לרוב. בהמשך תוכל לפנות לוועדת סל שיקום ולקבל שירותים שונים שיסייעו לך לממש את הפוטטנציאל שלך בתחומים השונים. מבחינת טיפול פסיכולוגי תוכל לקבל במרפאה לבריאות הנפש בצורה פרטנית או קבוצתית. מאחלת לך בהצלחה נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה