אובחנתי עם אישיות גבולית האם אוכל לצאת מזה?

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

03/06/2019 | 13:04 | מאת: יוסי גוטרמן

שלום רב, שמי יוסי ואני גר בתל אביב ופעיל בש. שתיקה. אובחנתי לאחרונה כלוקה באישיות גבולית למרות שאני די מפקפק באבחנה, מה שגם אחרי גיל 60 לאבחן אדם כך נראה לי לא רציני. האם הלוקה באישיות גבולית יוכל לחזור לתפקוד רגיל? ואיך מתמודדים בגילאי פנסיה עם הלקות? אודה לתשובה עניינית. בכבוד רב, יוסי

שלום אני מבינה שקבלת את האבחנה עכשיו אך ייתכן והיא שופכת אור על כל מיני דברים שקרו או שאתה חווה לאורך שנים ורק עכשיו נתנו לזה שם. למיטב ידיעתי הפרעת אישיות לא נולדת בגיל 60, אבל אני מדגישה שאני לא פסיכיאטרית. בכל אופן אנשים עם הפרעת אישיות גבולית עם טיפול ותמיכה נכונים יכולים לתפקד רגיל ואף להשתמש בתכונות הייחודיות להם כמו רגישות בשביל עשייה משמעותית. אני מציעה לקבל טיפול עבור הסמפומים יחד עם טיפול קוגניטיבי התנהגותי בשם DBT שהוכח כמתאים לטיפול במצבים הללו. בהצלחה נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה