אסימטריה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/04/2014 | 10:12 | מאת: עדי

שלום ילד בן 10 di מרכזי, LCH רב מערכתי עור , ציפורניים , נגע בחיך , ונגע בגבעול בלוטת יותרת המוח. טופל בסיטוזר וינקרסטין mtxi וסטרואידים הילד במעקב mri Mri אחרון הראה אסימטריה של החדרים הלטרליים מה זה אסימטריה? וממה היא יכולה לנבוע? והאם יש לה משמעות קלינית ? תודה

לעדי שלום, אהסימטריה=אי שוויון בגודל חדרי המח הצדדיים . יכול להיות שמדובר בממצא מולד,חסר כל חשיבות טפולית . ניתן להשוות להדמיות MRI קודמות כדי לענות על היתכנות זאת. אם חדרים צדדיים היו שווים במימדיהם בהדמייה קודמת ועתה הופיע אי שוויון בינהם-רצוי ייעוץ נוירויכרורגי. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה