שאלההההה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

06/06/2011 | 17:37 | מאת: ניצן מנדלוביץץץץ

מה התסמינים של דימום אפידורלי כתוצאה מחבלה? האם בדימום אפידורלי חייב להיות איבוד הכרה? תוך כמה זמן הוא מתפתח? ומה התסמינים של דימום סובדורלי?

לניצן בקר טוב אין הבדל חד משמעי בין התסמינים של שני הדימומים הנזכרים שעל פיהם תוכל להבדיל בין א ל-ב. לא חייב להיות איבוד הכרה בדמם אפידורלי קל,מעוט נפח. התפתחות הדמם האפידורלי בד"כ מהירה כיוון שמדובר בדמם עורקי. הדמיית CT מבחינה בנקל(בדיקה שאורכת פחות מ-5 דקות)בין השניים ולעיתים מדגימה גם וגם

מנהלי פורום נוירוכירורגיה