Syringomyelia

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/05/2011 | 22:51 | מאת: נטלי

שלום רב, מה עצתכם לגבי שימור מצב של חולה אשר נותחה בשל Syringomyeliaןבשל האיחור באבחון נגרם לה נזק לעמוד השדרה ורגל ימין. האם אתם ממליצים על הידרותרפיה והאם המחלה הזו חוזרת או האם היא מחלה של ניוון שרירים אחרים?

לנטלי בקר טוב קשה לענות לשאלותיך בהעדר מידע ישים כדלהלן: 1.לא צויין איזה נתוח עברה החולה? 2.האם הנתוח הקטין נפח הנוזל בסירינגומיילייה?(MRI לאחר הנתוח מושוה לזה שבוצע טרם הנתוח). 3.האם הנזק לתפקוד רגל ימין היה קיים טרם הנתוח? 4.האם לאחר הנתוח יש החמרה באי-תפקוד רגל ימין,או הופעת תלונות שלא היו קיימות טרם נותחה? 5.הידרותרפיה הוא טפול מומלץ. 6.שחייה(יותר יעילה בחזוק שרירים בהשוואה להידרותרפיה)מומלצת מאד. 7.הנתוח לסירינגומיילייה איננו מרפא את המחלה.הוא מיועד לעצור התקדמותה עקב לחץ הנוזל על רקמת חוט הדרה שבסביבתה: על כן השאלה "האם המחלה חוזרת" ,איננה רלבנטית. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה