ניתוח קיבוע צווארי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

06/08/2006 | 15:35 | מאת: אבי

ד''ר שלום , אני אחרי ניתוח קיבוע צווארי, מרגיש נימול ברגלים דבר שלא היה לי לפני הקיבוע , ולא מצליח לישון בשום תנוחה , מרגיש כאילו יש לי כאבים בצוואר למרות הצווארון הקשיח . האם זה נורמלי? האם זה יעבור במשך הזמן ? האם אסור לשכב על הבטן אחרי קיבוע צווארי ? מה דעתך ?

לאבי ערב טוב אוכל לענות חלקית בלבד לפנייתך: הנמול שהופיע לאחר הנתוח טעון בירור:זו איננה תופעה "טבעית" ו-או מצופה לאחר הנתוח. מותר לך לשכב על הבטן ובכל תנוחנ שהינה נוחה לך ופחות מטרידה. כדאי שתוועץ במנתח:האם היתה לך גם בעייה בעמ"ש מתני?והאם יש מקום לדימות צוארי נוסף עתה? מכל מקום רצוי שתעבור גם בדיקה נוירולוגית בברכה

07/08/2006 | 08:05 | מאת: אבי

בדיקה נוירולוגית עברתי מלפני הניתוח , האמת שנשאר לי נזק שהרופא טען שישאר לי גם כניראה אחרי הניתוח , אבל הרגשת נימול ביד שמאל וברגל שמאל ובבוהן לא היה לי מלפני הניתוח , ועכשיו חודש אחרי , עדיין יש לי את תחושת הנימול הזאת . האם זה קשור אולי לניתוח או ללחץ השתל ? ואולי פיזיוטרפיה תעזור להפסיק את הנימול הזה ? אולי הוא יעבור ? מה דעתך

מנהלי פורום נוירוכירורגיה