חולשה בכתפים!!!!

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/05/2010 | 13:31 | מאת: לינוי

שלום רב! שמי לינוי אני בת 19 לפני כשלושה חודשיים התחילה לי תופעה כאשר הייתי בסביבה יחסית "קרירה" התחיל לי כחלת בידים והייתי מתלבשת בבגדים חמים... התופעה החמירה וגם שיהיה טמפרטורות סבירו הידים נהפכו לכחולות. לא יחסתי לזה חשיבות זה רק גרם לי נעימות. לפני שלושה שבועות התחלתי להרגיש עקצוצים ונימולים בכל הגוף ולאחר יומים אבדתי תחושה ביד ימין מהמרפק עד האצבעות למשך ארבע שעות והתתחושה היחידה שהרגשתי הייתה תחושת קור חזקה, כאשר הייתי נמצאת במקום חם ומוגן. עם העיקצוצים באו גם כאבים חדים בגוף שבאים והולכים, לאחר שבוע העיקצוצים והנימולים נעלמו, הכאבים שבאים והולכים נשארו האצבאות בידים נפוחות, ויש לי יובש חזק, באצבע אחת יש לי מין פס לבן שנראה כמו כוויה, ובמשך השבועים הללו הרגשתי חולשה בכתפים שבשלושה ימים האחרונים החמירו ואני מרגישה כבדות ואם אני מרימה את הידים ומבצעת משימות קלות כמו להסתרק או לאסוף את השעיר אני מרגישה שהשרירים ממש כואבים כמו לאחר מאמץ קשה... נבדקתי על ידי נוירולוג ואני עוברת כמה בדיקות של מערכת העצבים, ובדיקות למחלות חיבור רקמות, הרופא מיון רשם לי שיתכן שזה תופעת ריינו אך לפי הבנתי חלק מהטסמינים שתיארתי לא יכולים להקשר לתופעה. ברצוני לשאול מה דעתך לגבי התופעות?ומה הגורם שאתה חושב עליו? בתודה!

שלום לינוי הבעייה בתחום ההתמחות הנוירולוגית. טווח האבחנות האפשרי רחב למדי. תלונותיך אינן מתאימות לתופעות ע"ש "ריינו". מומלץ בנוסף לנוירולוג המאבחן להבדק עי מומחה לכירורגית כלי דם. בברכה

15/05/2010 | 20:40 | מאת: לינוי

תודה על תגובתך המהירה.... חג שבועות שמח!!!!

מנהלי פורום נוירוכירורגיה