גזזת- רדיוכירורגיה סטראוטקטית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/07/2006 | 12:08 | מאת: שרית

13.7.06 שלום רב, אשמח אם תוכלו לעזור לשאלתי הבאה: אימי עברה בשעתו הקרנות של גזזת ועקב כך עברה מספר ניתוחים, כולל שלושה ניתוחי ראש בגין מנינגיומות. אחד הניתוחים היה בשעתו ניתוח של הוצאת גידול מהסינוס הסיגיטלי, ניתוח מורכב שבוצע בחו"ל אצל פרופ' דולנס.כיום הבעיה היא שקיים גידול נוסף באזור שאמנם שפיר אך גדל לו, והחשש הוא שאם יחדור יותר לאזור- לא ניתן יהיה לנתח שוב באזור זה, לאחר שהוצא חלק מהסינוס. מאידך, שמענו שאולי כדאי לשקול ביצוע הקרנה ממוקדת/ הקרנות ממוקדות שנקראות רדיוכירורגיה סטראוטקטית. אבל- 1. החשש הוא שמאחר ואימי עברה הקרנות של גזזת, דווקא טיפול כזה עלול להפוך את הגידול חלילה לממאיר. 2. ניתן לבצע את ההקרנות כל עוד הגידול לא עובר גודל מסויים ולכן אם נמתין, עלולים לפספס את האפשרות. 3. הבנו שבארץ הנושא מיושם רק בשנים האחרונות ולפיכך רצינו לשקול גם מומחים בחו"ל (כרגע קיבלנו שני שמות של מומחים בארה"ב). שאלתי היא: 1. מיהם המומחים בארץ שניתן להתייעץ עימם בנושא ובאיזו תחום רפואי. 2. מי נחשב מומחה בארץ או בעולם לביצוע טיפול מסוג זה. 3. מה הסיכון שבטיפול. 4. האם עדיף הקרנה אחת מרוכזת או מספר הקרנות 5. כל מידע אחר הדבר דחוף ואודה לכל התייחסות עניינית. תודה רבה מראש.

שלום שרית תודה על מפרט השאלות הישים לבעייתה הטפולית של אימך ראשית חכמה יש לעיין בצלומי הMRI העדכניים ולהשוותם לקודמיהם: עפי מיקום וגודל התהליך יהיה נכון לשקול האם הטפול העדיף עתה הוא נתוח חוזר או קרינה סטראוטקטית לסוגיה. המומחים בארץ לייעוץ טפול סטראוטקטי הינם דר שפיגלמן בתל השומר ודר שושן בהדסה עין-כרם.ייעוץ זה ימליץ על אופי הטפול הרדיוכירורגי. לייעוץ נוירוכירורגי תוכלי להעזר ב03-5271281 בברכה

14/07/2006 | 07:58 | מאת: שרית

ראשית, תודה רבה רבה על המענה המהיר והענייני. נמסר לי שבארץ התחום הוא יחסית רק של השנים האחרונות, בעוד שבחו"ל ישנו נסיון רב יותר- בפיטסבורג שבארה"ב ד"ר/פרופ' ל.דאד.לנספורד או בורגיניה ד"ר/פרופ' לדיסלאו שטיינר או במרכז מסויים באנגליה. האם ידוע לך משהו בנדון. אימי עברה כבר הרבה מאד ניתוחים מורכבים, היא יחסית לא מבוגרת ואנו מעוניינים במקום מנוסה. שוב תודה מראש

מנהלי פורום נוירוכירורגיה