מנינגיומה לד"ר בן דוד

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

01/07/2006 | 13:28 | מאת: דינה

אני יוצאת מתוך הנחה שהשאלות שלי לא ניקלטו בפורום לכן אני שולחת שוב את אותו ניסוח עברתי ניתוח להסרת מנינגיומה לפני חודש וחצי לשמחתי הכל עבר בשלום ומרגישה יותר טוב מידי יום משתפר לטובה אולם קורה לי שאני שוכחת אירועים או שיחות שהיו אולם נזכרת בהם כעבור מספר דקות כמו כן יוצא לי לגמגם קלות מידי פעם באיזור שהיה הגידול מעל אוזן שמאל דופק חזק ומשיכה חזקה של האיזור שמלווה בכאבים עזים לא לוקחת משכחי כאבים כי אני לא אוהבת תרופות אני מוכנה לסבול אבל לא נורא נעשתי מאוד רגשנית לחוצה וחרדה מפהקת המון אני מבקשת לדעת האם כל זה חלק מההחלמה 1 כמה שמן החלמה 2 חשוב לי לדעת מה המניעים לגידול לא עברתי גזזת אני ילידת הארץ בת 52 אישה בריאה בד"כ אני מתנצלת על אורך הפניה תודה מראש אני מקווה שהתשובה תישלח בהקדם זה יעזור לי מאוד פורום ניפלא

לדינה שלום, מהתאור שלך נשמע שאת מתאוששת יפה מהניתוח. אזור המח שמעל אוזן שמאל הוא ברוב האנשים מרכז השפה ולכן ניתן להסביר ההפרעות בדיבור. ההפרעות בזיכרון יתכנו גם כן לאחר התערבות במקום זה. למרות השיפור המתמשך שאת מתארת ניתן להתיעץ עם מרפאה לריפוי בדיבור וריפוי קוגניטיבי שאלת צורך בשיקום. לגבי הכאב המקומי הוועצי והיבדקי ע"י הרופא המנתח שלך. סיבות אפשריות להיווצרות מנינגיומות: מלבד טיפול קרינתי לראש ולצואר תוארו גם חבלות ראש בעבר וכ"כ מחלות גנטיות דוגמת נוירופיברומטוזיס.הגידול יותר שכיח בנשים ומתגלה יותר בעשור שביעי ושמיני. בחלק מהמקרים זוהתה השפעה מזרזת ע"י הורמון הפרוגסטרון. ברב המקרים אין הסבר להופעת הגידול . בברכה.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה