שאלה דחופה בנושא CT ראש - דחוף

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

29/06/2006 | 15:05 | מאת: אורלי

בבדיקת CT ראש של חברתי נאמר לה שהתוצאה היא ממצא לוואי סלה עמוקה וריקה. מה המשמעות??

שלוםאורלי ממצא הלואי הינו איזור בלוטת יותרת המח המצוייה בתוך שקע שברצפת הגולגולת הקדמית. כאשר מימדי שקע זה גדולים מהתקין-סלה עמוקה,מתייחס המפענח לתוכן הבלוטה השוכנת בשקע זה:כאן מדובר על ממצא בו הבלוטה איננה ניכרת כרגיל,דהיינו-איננה ממלאת את שקע הסלה. במצב זה מומלצת בדיקת ראייה ייחודית ע"י נוירואופטלמלוג במצב זה מומלצתבדיקת רמת ההורמונים המופרשים עי תאי בלוטת יותרת המח נתוני בדיקות אלה יתוו צורך או אי צורך בטפול בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה