מיפוי מח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

15/01/2009 | 23:00 | מאת: נורית

דר' שלום!!!!!!!! בעלי צריך לעבור מיפוי מח, לאחר שהתלונן מס פעמים על בעיות זכרון, קשב וריכוז, בעיות בשליפת מילים ואף לפעמים ניתוקים קלים (גם בזמן נהיגה). אשמח לקבל אינפורמציה לגבי המיפוי, והאם אדם שעבר התקף לב לפני מס' שנים וגם החלפת קוצב יכול לעשות את המיפוי? ב-c.t. מח שעשה לא היו שום מימצאים. דרך אגב הוא לא נוהג כרגע. תודה על תשומת הלב נורית

שלום נורית תודה על פנייתך ההפרעות שתארת ראויות לבירור נוירולוגי ונוירופסיכולוגי, תרשים EEG,מבחן "מיני-מנטלי,בדיקת דופלר(אולטרהסאונד) לטיב הזרימה בעורקי הצואר ובדיקה דומה לעורקי הגולגולת=דופלר טרנס-קרניאלי=TCD,ומיפוי מח ג"כ. אין מניעה לבצוע המיפוי בגין המפרט המחלתי שתואר.המיפוי מראה את טיב זילוח הדם המוחי ומסוגל לאתר איזורים בהם זרימת הדם נמוכה מהתקין. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה