פגיעה מוחית קשה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/06/2006 | 10:43 | מאת: ליסה

שלום!! רציתי להתייעץ לגבי הבן שלי שהוא כרגע בן שנתיים. זה ילד שנולד בריא בשבוע 31 עקב ירידת מים ובפגיעה נדבק בזיהום בדם שעבר למוח וגרם לנזק מוחי רב מאוד. אובחן מנינגיטים פרוטאוס ואחרי זה הופיע גם פיסטולה מוגלתית מפנים המוח כלפי חוץ שבהמשך גם פרצה החוצה והשאירה חור בראש. ברצוני לדעת מה ההשלכות של מנינגיטיס פרוטאוס ומה ההשלכות של פיסטולה מוחית? מה בדיוק גרם לילד שלי להשאר במצב פיזי קשה ? אם אפשר רציתי גם לקבל שם רופא שהוא מומחה במחלות זהומיות אצל פגים בשביל להתייעץ איתו האם היה אפשר למנוע את כל המהלך של המחלה ומה זמן הדגירה של אותו חיידק עלים שנמצא בדם של בני הקטן.

לליסה שלום, פרוטאוס הוא חיידק גרם שלילי שמקורו במעיים (האימהיים) ואשר בגיל עוברי של 31 שבועות ובעקבות ירידת המים המוקדמת יכול לגרום לספסיס (זיהום דם) סוער כולל דלקת מח וקרומיו (מנינגו-אנצפליטיס) עם תוצאות אפשריות של מוות או נכות נוירולוגית.הופעת הפיסטולה שהיא מעבר בין פנים הגולגולת לחלקה החיצוני מעידה על חומרת הזיהום. האם הפיסטולה עודנה פעילה? זיהומולוג ילדים ופגים שניתן לשול את דעתו הוא פרופ' רון דגן מבי"ח סורוקה ב"ש. בברכה.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה